Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Oρκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς - Μουρεσίου

Πέμ, 29/08/2019 - 22:00 έως Παρ, 30/08/2019 - 21:45

Νέα συμφωνία ευθύνης με τη συμμετοχή όλων για την πρόοδο του ΒΑ Πηλίου, χαρακτήρισε την αρχή της νέας θητείας ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης κατά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς - Μουρεσίου.

Παρουσία κόσμου που θέλησε να δώσει τις ευχές στη νέα Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για δουλειά, δουλειά, δουλειά και τόνισε πως "οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας, δεν είναι εμπόδιο για Συνεργασία, Συμπόρευση και Συναντίληψη, για τα προβλήματα του τόπου."

Στην ομιλία του ανέφερε:

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά που τιμάτε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς - Μουρεσίου.

Αυτήν την πολύ σημαντική στιγμή για τον τόπο, η παρουσία σας μας δίνει δύναμη, αλλά και αποτελεί για εμάς μεγάλη ευθύνη.

Δύναμη να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την υλοποίηση του οράματός μας για έναν Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο.

Ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς που εμπιστευθήκατε εμάς και το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο στο Βόρειο και Ανατολικό Πήλιο.

Ευθύνη αφενός για να ικανοποιήσουμε τις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών, αφετέρου για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, μέσα από τις αντίξοες συνθήκες της δύσκολης αυτής εποχής που όλοι βιώνουμε.

Αυτός ο όρκος που δώσαμε σήμερα, είναι πάνω από όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης.

Όρκος που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα προοπτική, καθώς παλαιά και νέα στελέχη που συνθέτουν τη νέα Δημοτική Αρχή, θα δώσουμε όλοι μαζί έναν σκληρό καθημερινό αγώνα με εντιμότητα, συνεννόηση, συνεργασία και αποτελεσματικό συντονισμό.

Η τετραετία που αρχίζει είναι ένα νέο ξεκίνημα αλλά και μια λογική συνέχεια. Έχουν μπει τα θεμέλια, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, αναλάβαμε κρίσιμες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Γνωρίζετε ποιοί κράτησαν τον Δήμο όρθιο, ποιοί πάλεψαν απέναντι σε πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές να διατηρηθεί η αναπτυξιακή πορεία και η κοινωνική συνοχή στο Πήλιο.

Στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες έκριναν και αποφάσισαν.

Θα δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Με έντιμη διαχείριση, ορθολογισμό, διαφάνεια, καινοτομία και πολλή δουλειά. 

Η εκλογική μάχη ανήκει στο παρελθόν.

Από σήμερα, κοιτάζουμε μπροστά, και μόνο μπροστά. Μια νέα αρχή για όλους.

Μια νέα αρχή, που αντιλαμβάνεται τη άσκηση του Δημόσιου καθήκοντος, ως προσφορά στον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Οι ίδιες οι ανάγκες της κοινωνίας μας ωθούν και μας υποχρεώνουν, να καταρτίσουμε όλοι μαζί, μια Νέα Συμφωνία Ευθύνης για την πορεία του τόπου μας, στο νέο ιστορικό κύκλο, που διανύουμε.

Ξεκινάμε το νέο ταξίδι με αγώνα και αγωνίες.

Ξεκινάμε με τη διαβεβαίωση, πως σε αυτό το δύσκολο αλλά συναρπαστικό ταξίδι, δεν περισσεύει κανείς.

Αποζητούμε και θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων.

Οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας, δεν είναι εμπόδιο για Συνεργασία, Συμπόρευση και Συναντίληψη, για τα προβλήματα του τόπου. Αναγνωρίζοντας πάντα ως θεμιτή, την έκφραση της διαφορετικής άποψης, και της καλόπιστης κριτικής. Της παραγωγικής κριτικής. Με προτάσεις συγκεκριμένες.


Αλλά η συνεργασία, δεν αφορά μόνον στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο ίδιος σεβασμός επιβάλλεται, στη λειτουργία, όλων των συλλογικών οργάνων, και των υπηρεσιών του Δήμου. Για να λειτουργούμε υπεύθυνα, χωρίς διακρίσεις.

Με ήθος, διαφάνεια, επιμονή και αποφασιστικότητα. Η συνεργασία αφορά επίσης την Περιφέρεια, τους συλλογικούς φορείς, τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Κάθε δημότη, ξεχωριστά.
Συνεργασία παντού, και με όλους, λοιπόν.

Με μία και μόνη προϋπόθεση: Να προχωράμε μαζί προς το αύριο.

 

Φίλες και φίλοι,

Δέσμευση της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι να ανοίξει ένα νέο ιστορικό κύκλο, δρομολογώντας τις αναγκαίες αλλαγές και δράσεις, που θα απαντούν ρεαλιστικά και υπεύθυνα, στις απαιτήσεις των καιρών και στις ανάγκες της κοινωνίας.

Τολμήσαμε στα δύσκολα και με εφόδια τις εμπειρίες, με πολύτιμο οδηγό τα πεπραγμένα στην προηγούμενη θητεία, στεκόμαστε μπροστά στους εντολείς μας για να τους διαβεβαιώσουμε πως θα εργαστούμε για να φέρουμε σε πέρας και την νέα αποστολή που μας ανέθεσαν. Καλύτερη ζωή για όλους!


Και για να γίνουν όλα αυτά, μόνο ένας τρόπος υπάρχει: Δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας…

Σας ευχαριστώ.

 

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου προέρχεται από τη συνένωση των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Ζαγοράς, Μουρεσίου.

Επισκέπτες

Επικοινωνία

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου (Δημοτικές Ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου).

Τηλέφωνο: 24263 50103Τ.Κ.: 37001Email: dzag.mour@gmail.com