Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Πρόσκληση στο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

Τετ, 11/10/2023 - 22:15

 

Πρόσκληση
Ο Δήμος ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ καλεί τους δημότες, να συμμετέχουν στο έργο «Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Πράσινα σημεία, Οικιακή Κομποστοποίηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και Συστήματα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων
ηπειρωτικής Περιφέρειας Θεσσαλίας». Το έργο σκοπεύει να καλύψει με δωρεάν προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης νοικοκυριά του ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο έργο θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την σχετική αίτηση στα γραφεία του Δήμου ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ στην διεύθυνση Δημαρχείο Ζαγοράς, υπόψη κ. Καλεσόπουλου Δημητρίου ή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kompostopoiisidzm@gmail.com. Έντυπα της αίτησης θα είναι διαθέσιμα στο Δημαρχείο του Δήμου ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Κριτήρια επιλογής είναι η ιδιότητα και η θέση του ακινήτου, η ύπαρξη χώρου για την εγκατάσταση του κομποστοποιητή και η σύνθεση των οικογενειών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι εγκριθούν θα λάβουν δωρεάν κομποστοποιητή και συνοδό εξοπλισμό. Θα συμβάλουν στον περιορισμό των οικιακών αποβλήτων που μεταφέρονται σε
κάδους απορριμμάτων και σε ΧΥΤΑ, καθώς και στη μείωση του κόστους διαχείρισης. Επιπλέον όσοι αποκτήσουν τον οικιακό κάδο κομποστοποίησης θα παράγουν κομπόστ δημιουργώντας το δικό τους λίπασμα για τον κήπο τους, θα βελτιώσουν την ποιότητα των φυτών τους, καθώς τα οργανικά και ανόργανα συστατικά επιστρέφουν στη γη, κάνοντάς την περισσότερο γόνιμη.
Με την ένταξη τους στο έργο, ο Δήμος ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ θα τους παρέχει :
 Ενημέρωση για τη διαδικασία διαλογής των οικιακών βιοαποβλήτων και τη διαδικασία κομποστοποίησης.
 Υποστήριξη για δυο μήνες μήνες στην υλοποίηση της δράσης.
 Σχετική βεβαίωση συμμετοχής στη δράση διαχείρισης οργανικών αποβλήτων.

 

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
Αρχείο prosklisi_final.docx16.79 KB
Office spreadsheet icon kritiria_epilogis_dimoton.xls38 KB
Αρχείο aitisi_1.docx24.33 KB
Αρχείο ypeythyni_dilosi_final.docx26.48 KB

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου προέρχεται από τη συνένωση των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Ζαγοράς, Μουρεσίου.

Επισκέπτες

Επικοινωνία

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου (Δημοτικές Ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου).

Τηλέφωνο: 24263 50103Τ.Κ.: 37001Email: dzag.mour@gmail.com