Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση το νερό στην Κοινότητα Ανηλίου – Αίρεται η απαγόρευση χρήσης μετά και τις αναλύσεις της Διεύθυνσης Υγείας

Δευ, 12/08/2024 - 11:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση το νερό στην Κοινότητα Ανηλίου – Αίρεται η απαγόρευση χρήσης μετά και τις αναλύσεις της Διεύθυνσης Υγείας
Αίρεται από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στην Κοινότητα Ανηλίου.
Σύμφωνα και με τις αναλύσεις της Διεύθυνσης Υγείας, το νερό του δικτύου και στο Ανήλιο είναι απόλυτα συμμορφωμένο με τις προϋποθέσεις για το μικροβιολογικό χαρακτηρισμό ενός νερού ως πόσιμο.
Τα αποτελέσματα της υπηρεσίας, όπως και οι αναλύσεις πιστοποιημένου εργαστηρίου που είχαν προηγηθεί, αναφέρονται σε μηδενικές συγκεντρώσεις μικροοργανισμών και το νερό είναι και πλέον κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση.
Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κων. Καραγεωργίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία διαχείριση από τις υπηρεσίες του Δήμου του έκτακτου περιστατικού στην κεντρική δεξαμενή Παπά Ανηλίου.
Παράλληλα διαβεβαίωσε για την συνεχή παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό σε όλες τις κοινότητες του Δήμου και με έκτακτους ελέγχους.
Τέλος, αναφερόμενος στην σημαντική άνοδο των δεικτών κατανάλωσης εξαιτίας της μεγάλης αύξησης επισκεπτών και των καιρικών συνθηκών (παρατεταμένη ανομβρία, υψηλές θερμοκρασίες), τόνισε πως η ορθολογική κατανάλωση των υδατικών πόρων είναι υπόθεση όλων ιδιαίτερα στην περίοδο της κλιματικής κρίσης.

Σχετικά Αρχεία

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου προέρχεται από τη συνένωση των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Ζαγοράς, Μουρεσίου.

Επισκέπτες

Επικοινωνία

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου (Δημοτικές Ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου).

Τηλέφωνο: 24263 50103Τ.Κ.: 37001Email: dzag.mour@gmail.com