Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την ανυπαρξία υπηρεσίας ασθενοφόρων - άμεσης βοήθειας

Share: 

Σάβ, 25/05/2019 - 15:00

Με αφορμή το νέο περιστατικό τραυματισμού συμπολίτη χθες το βράδυ στη Μακρυράχη και την ανυπαρξία από την Πολιτεία (Υπ. Υγείας, 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας) υπηρεσίας ασθενοφόρων - άμεσης βοήθειας και  παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας, ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί με ευθύνη του Υπ. Υγείας στις περιφερειακές δομές υγείας και τις υπηρεσίες ασθενοφόρων - άμεσης βοήθειας.

Δεν περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα και να ενεργήσουμε πιέζοντας την Πολιτεία να δείξει επιτέλους σοβαρότητα και να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν θα υποδείξουμε στο Υπουργείο Υγείας και στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας με ποιόν τρόπο θα βρουν πληρώματα, οδηγούς και διασώστες, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες και στο Πήλιο, όπως  συμβαίνει και αλλού.

Δεν θα επιτρέψουμε οι δημότες μας και οι επισκέπτες της περιοχής μας, οι οποίοι αυξάνονται  σημαντικά  τη θερινή περίοδο, να ζουν σε ανασφάλεια και να προσεύχονται μην συμβεί κάποιο περιστατικό, τραυματισμός κ.α που χρειάζεται επείγουσα αντιμετώπιση και διακομιδή με ασθενοφόρο.

Δεν ανεχόμαστε η μεγάλη, σκληρή συλλογική προσπάθεια για ανάπτυξη της περιοχής μας, να τορπιλίζεται από τη συρρίκνωση της κρατικής παρουσίας και της αποδυνάμωσης υπηρεσιών και προσωπικού.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν είναι δυνατόν να μένει ακινητοποιημένο το καινούργιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας και οι πολίτες που χρειάζονται επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα να μεταφέρονται στις καρότσες αγροτικών ή να περιμένουν μία ώρα να έρθει το ΕΚΑΒ από τον Βόλο.

Ο χρόνος, ακόμη και τα δευτερόλεπτα είναι καθοριστικά στην κατάσταση τραυματιών ή ασθενών και αν δεν το αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι, θα πρέπει να εξηγήσουν στην Εισαγγελία γιατί οι πολίτες και οι τουρίστες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου πρέπει να προσεύχονται να μην χρειαστούν ασθενοφόρο.

Και είναι οξύμωρο από το Κέντρο Υγείας να ζητούν τη συνδρομή του Δήμου στη λειτουργία του Κέντρου, να ζητούν να πιέσει ο Δήμος για να γίνει αποκατάσταση της στέγης, να μπει μπροστά ο Δήμος για να προμηθευτεί νέο ασθενοφόρο και μετά από όλα αυτά, η δομή υγείας να μην μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά όλο το 24ωρο.

Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο και καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με ζωές, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης όπου προσφεύγουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης, εκφράζοντας και την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων για την κατάσταση.

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου προέρχεται από τη συνένωση των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Ζαγοράς, Μουρεσίου.

Επισκέπτες

Επικοινωνία

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου (Δημοτικές Ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου).

Τηλέφωνο: 24263 50103Τ.Κ.: 37001Email: dzag.mour@gmail.com